середу, 10 липня 2019 р.

Пʹята національна (не)конференції EdCamp Ukraine 2019 «Хороша людина. Зрощуємо в Україні»: післяслово /День перший /


     7- 9 липня в м. Харкові в культурному центрі «Бейт Дан» відбулась Пʹята національна (не)конференції для шкільних педагогів EdCamp Ukraine 2019 «Хороша людина. Зрощуємо в Україні» .
     Як завжди робота (не)конференції EdCamp Ukraine розпочалась з реєстрації, заповнення паспортів участі, а саме відкриття  - з яскравого, самобутнього привітання Шпилястих кобзарів. Це було водночас фантастично і символічно, адже саме в Харкові в 30-і роки XX ст. був розстріляний зʹїзд українських кобзарів, хоча про достовірність цієї події суперечки точаться до сьогоднішнього дня.
     Мультфільм про білих ворон, що шукають рецепт про зрощення Хорошої людини налаштував на відеозвернення Далай-лами ХІV , лауреата Нобелівської премії миру / Індія/, Хадлі Фергюсон, співзасновниці і виконавчої директорки The  EdCamp Foundation / США/,  на знайомство з гостями, серед яких були Лілія Гриневич, міністерка освіти і науки України, Яаков Хехт, радник міністра освіти Ізраілю, Тарас Тополя, фронтмен українського музичного гурту «Антитіла» та багато інших …
Стартувала  програма соціально-емоційного та етичного навчання (SEEL) в Україні, був підписаний меморандум про співпрацю з  Emory University. Відкриття Пʹятої національної (не)конференції EdCamp Ukraine 2019 завершилось кульковою феєрією.
     У форматі Speed Geeking  відбулось знайомство з експертами цього дня. На експертних сесіях я знайомилась, як створюється анімація в шкільних умовах та як виховувати учнів без виховних ( з досвіду Канади).
     Протягом усього дня діяв ябучно-морквяний  безліміт, зрощувалось Дерево життя української освіти з птахом охоронцем,  закупи у благодійній крамниці, інтерактивні зони та фотозони, stop – кір лабораторія і спілкування, спілкування, спілкування: з новими друзями, старими друзями, однодумцями, експертами…
     У зливі інформації, вирі емоцій, думок  непомітно пролетів день . Увечері все вчительство помандрувало на площу Конституції, де продовжилось онлайн-спілкування з 25-ма регіонами України, була завершена благодійна акція « Учительство – дітям книжки про супергероїв та героїнь» за підтримки каналу «1+1» з прямою трансляцією, ведучою якої була Наталія Мосейчук, та відбулось встановлення національного рекорду «Вчителюй заради хороших людей» з флешмобом з ліхтарями, якому не завадила, навіть, раптова  злива !!!
Завершився перший день Пʹятої національної (не)конференції EdCamp Ukraine 2019 врученням Почесних грамот міністеркою освіти Лілією Гриневич за проведення регіональних (не)конференцій «Тут був EdCamp» та спільною світлиною цих прогресивних педагогів.
Таку грамоту отримали і наші світловодці:  Мельник Ірина та Яблуновська Ірина !!! Щиро вітаю наших колег з СЗШ №3 !!!
Неймовірно прекрасний день !!!






Немає коментарів:

Дописати коментар