вівторок, 26 березня 2019 р.

Магістральний міні-EdCamp Kyiv "Освітня дипломатія": творча сесія «Східна пауза».


     Окремо хочеться зупинити увагу на паралелі творчих сесій «Східна пауза».Мені вдалось від початку до кінця не тільки побувати на «Англійській чайній церемонії», а й повторити порядок дій в ній !!! Це неймовірно !!!
      По-справжньому мене може зрозуміти тільки учитель зарубіжної літератури !!! Адже щоб зрозуміти значення розділу «Божевільне чаювання» в фантастичній повісті Л.Керролла «Аліса в країні див», мало подивитись відео чи прочитати детальний опис класичної англійської чайної церемонії !!! Потрібно це пропустити через себе !!!     
     Вишукана сервіровка стола в червоно-білих кольорах, білий порцеляновий посуд, багатий вибір смаколиків, але чільне місце займають цукор-рафінад, вершки, тістечка-еклери без начинки, шоколадне та вершкове масло та консервована в сиропі вишня. За відсутності хоча б одного смаколика це вже не буде класична англійська церемонія.
     А порядок дій наступний: кулінарними щипцями кладемо цукор-рафінад в чашку, додаємо вершки, потім заливаємо справжнім англійським чаєм ( від аромату якого голова просто йде обертом !!!), розрізаємо горизонтально тістечко- еклер на дві частини, намазуємо кожну частинку вершковим чи шоколадним маслом, зверху кладемо вишеньку в сиропі і смакуємо !!! Це просто неймовірно смачно !!!



Немає коментарів:

Дописати коментар